Bucataria traditionala ceha este tipul de mancare calda si plina de suflet pe care v-ar face-o bunica dvs.; Vorbesc despre: cartofi, carne, legume si feluri de mancare cu carne de soi, care va vor face burtica plina zile intregi.
Imperecheaza acest lucru cu o bere, deoarece berea este mai ieftina decat apa din Cehia (probabil este motivul pentru care are cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor din lume!) Si te poti bucura de unele dintre cele mai aromate mancaruri pe care le vei experimenta vreodata. Cu atat de multe delicatese pentru a incerca, am redus in jos cateva optiuni ale noastre pe care nu poate lipsi:
Vepro-knedlo-zelo
Nu puteti incerca ceva mai traditional decat vepro-knedlo-zelo – clasic ceh. La fel ca majoritatea preparatelor din Republica Ceha, aceasta masa este grea pe carne si cartof, deoarece este formata din carne de porc prajita, galuste de paine si varza fiarta. Simplitatea acestui fel de mancare nu reprezinta nicio indicatie pentru aroma pe care o ofera, asa ca, chiar daca nu o infatisati in mod special, comandati-l si lasati-va sa va bucure papilele gustative.
Svickova
Este o friptura prajita servita cu un sos cremos si se serveste cu o papusa mica de frisca (sau doar smantana simpla) si cateva merisoare. De obicei, este servit cu galuste de paine si este delicios!
Gulas
Acest fel de mancare poate avea originea in Ungaria, dar gulasul a devenit un fel de mancare in bucataria ceha. Facut cu mai putine legume si mult mai multa carne decat gulasul maghiar, acest fel de mancare este plin de bucati fragede de vita, pui sau carne de porc. Gasit in toate restaurantele din Republica Ceha.
Smazeny Syr
Nu puteti gresi cu branza prajita, mai ales atunci cand este servit cu cartofi prajiti, salata sau un rulou de paine. Acest fel de mancare devine din ce in ce mai popular in toata tara, dar este predominant in Praga. Vandute de vanzatorii de strada din tot orasul, iubitorii de branza pot cauta aceasta branza Eidam paine, care este o bucata de branza, bogata, reconfortanta si complet delicioasa.
Pecena Kachna
Un piciorul de rata fript, care este de obicei servit cu galuste de paine si varza fiarta. Din experienta, de fiecare data cand comand acest fel de mancare, primesc un picior de rata suculent prajit pana la perfectiune!
Ovocne kynute knedliky
Cand ne-am lovit pentru prima data de acest fel de mancare, am fost foarte incurcati de ce a fost servit ca mancare principala, mai degraba decat ca desert sau ca masa pentru micul dejun. In esenta, o galuste mare umpluta cu fructe (am incercat afine) servita cu frisca.