Oferind una dintre cele mai vibrante scene alimentare din intreaga lume, Japonia este cunoscuta pentru fructele sale de mare, ingredientele de calitate superioara si pentru bucatarii care sunt maestri ai tehnicii si abilitatilor. Nu este neobisnuit sa gasesti restaurante care se specializeaza doar intr-un singur lucru pentru ca se antreneaza ani si ani!
Sushi
Nu puteti vorbi despre bucataria japoneza fara sa mentionati sushi si da, este mai bine aici decat oriunde in lume. Calitatea sushi-ului este remarcabil de ridicata, orezul este intotdeauna perfect gatit si condimentat. Spre deosebire de sushi occidentalizat, care este adesea supraincarcat cu o multitudine de ingrediente, majoritatea sushiului japonez are un singur ingredient stea.
Yakitori
Frigarui de carne si legume la gratar, condimentati perfect. O bucata de mancare simpla, dar uimitoare, acest fel de mancare poate fi savurat aproape oriunde in Japonia, fie ca o masa completa in restaurantele yakitori, fie ca o gustare pe strada. In Tokyo, daca sunteti in cautarea unei nopti distractive, o vizita la standurile de yakitori din Omoide Yokocho este o necesitate.
Takoyaki
Takoyaki este un exemplu clasic de mancare de strada japoneza si este cel mai gustos dintre gustari. Bucati de caracatita prajite si acoperite cu fulgi de bonito, alge marine, maioneza si sos tare (o incantare sarata), aceste bile de bunatate de dimensiuni golf te vor duce intr-un loc cu totul nou.
Ramen
Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare din Japonia este Ramen-ul accesibil si rapid: un castron de taitei subtiri si cret, servit intr-o supa bogata de pui sau porc. In functie de preferintele dvs., bulionul variaza de la o regiune la alta, de la greu si cremos la usor si subtil si poate fi servit cu felii de ceapa, un ou fiert moale sau chashu (porc). Pe masura ce Ramen a explodat in popularitate in ultimul deceniu, il puteti gasi peste tot, in special „Ramen Street”, care se gaseste la etajul 10 al garii din Kyoto.
Tempura
Daca iti place ceva prajit, Tempura este cuvantul de care trebuie sa fii atent. Creveti, pui, broccoli, cartof dulce, vinete … il numiti si il prajesc. Puteti gasi tarabe de tempura care se vand pe bucata sau va puteti delecta ca o garnitura la restaurante sau chiar un meniu complet de degustare cu stea Michelin, care nu contine decat tempura.
Kyoto este cunoscut pentru faptul ca are o multime de locuri tempura de calitate atat de natural.