Thailanda gazduieste unele dintre cele mai uimitoare mancaruri (din lume). Aceasta tara ofera o bucatarie plina de ingrediente proaspete si arome indraznete. Daca sunteti in Thailanda doar pentru o perioada scurta, iata cateva feluri de mancare pe care trebuie sa le incercati:
Pad Thai
Disponibil cu usurinta in aproape fiecare cos de mancare de strada, acest fel de mancare este ceva cu care nu poti gresi niciodata. Taitei grosi acoperiti cu o varietate de creveti sau pui, muguri de fasole, ou si tofu, prajiti impreuna.
Pad Krapow Moo
Carne de porc tocata sau pui gatit cu mult busuioc, usturoi si ardei iute servit deasupra unui castron de orez alb si servit cu un ou prajit.
Som Tum
Papaya maruntita amestecata cu fasole verde, usturoi si ardei iute marinate intr-un sos de tip vinaigrette acoperit cu arahide. Se consuma de obicei ca o salata laterala cu preparate la gratar.
Mango Sticky Rice
Orez de nuca de cocos asociat cu un mango dulce copt, acoperit cu un sirop de nuca de cocos dulce.
Inghetata Thai cu nuca de cocos
Oamenilor thailandezi le plac nucile de cocos. . Majoritatea vanzatorilor ambulanti ar vinde inghetata de nuca de cocos, ceea ce reprezinta o schimbare revigoranta fata de aromele obisnuite de vanilie si ciocolata pe care le puteti gasi in majoritatea tarilor occidentale. Aceasta gustare racoritoare de la jumatatea zilei este modalitatea perfecta de a lupta impotriva caldurii intense.
Insecte prajite
Pentru cei dintre voi care nu stiau, aici, in Thailanda, oamenii mananca gandaci precum altii mananca chipsuri. Nu ca este ceva in neregula cu asta. De fapt, nu este atat de rau. De multe ori le prajesc sau le pun la gratar cu sare, piper, chillis si niste lime.
Selectia insectelor este adesea imensa (viermi, lacuste, greieri, scorpioni, furnici rosii, lacuste etc.). Tot ce trebuie sa faceti este sa indicati pe care le doriti si le combina pe toate intr-o punga, iar gustarea dvs. bogata in proteine este buna.
Omleta in stil thailandez (Khai Jiao)
Mergand de-a lungul tarabelor de mancare de strada, veti observa adesea woks-uri mari in care fac omlete in stil thai. Aroma sarata persista in aer in timp ce se amesteca in niste porc macinat sau ierburi proaspete. Marginile sunt crocante datorita uleiului, in timp ce partea din mijloc este moale si delicioasa!
Torturi de peste thailandeze (Tod Mun Pla)
Aceste prajituri de peste in stil thailandez sunt un amestec ciudat de arome. Crocantul de pe margini, dar moale si fraged pe interiorul tortului de peste este foarte aromat. Se amesteca o varietate de lucruri, cum ar fi pasta de curry rosu si diferite condimente. Rezultatul? Deliciozitatea. Acestea servesc adesea cu un sos dulce de ardei iute.