In general, cand vine vorba de mancarea filipineza, multi calatori nu stiu de unde sa inceapa. Desigur, mancarea din Filipine nu este la fel de buna ca si alte tari din Asia de Sud-Est, cum ar fi Thailanda si Malaezia, care au nenumarate tarabe pe strada cu mancare peste tot.
De obicei, cea mai buna mancare filipineza este atunci cand este gatita acasa, in timp ce o savurezi cu prietenii si familia. Iata cateva feluri de mancare pe care ti le recomandam sa le incerci in timpul petrecut in Filipine. Ca un avertisment, daca sunteti vegetarian, s-ar putea sa aveti dificultati in calatoria in jurul Filipinelor, deoarece carnea este un element de baza.
Balut
Balut este un embrion de rata in curs de dezvoltare, fiert si mancat ca gustare in coaja, adesea servit cu un strop de otet. Acesta este cu siguranta unul dintre cele mai faimoase alimente de incercat din Filipine si cu siguranta cel mai ciudat pe care l-am incercat vreodata! Este o mancare de strada foarte populara, care provine din Filipine, dar se gaseste frecvent si in Vietnam, Laos si Cambodgia.
Varsta ideala a embrionului de rata este de 17 zile cand puiul nu are varsta suficienta pentru a-si arata complet ciocul, penele, ghearele si oasele sunt nedezvoltate. Suna dezgustator? Ei bine, in Filipine, balutul este un tratament popular pentru copilarie.
Localnicii va vor spune ce gustare hranitoare si sanatoasa este. Doar 188 de calorii pentru fiecare balut si contine o multime de niacina, riboflavina, tiamina, proteine, calciu, fier si fosfor.
Adobo
O farfurie cu carne preparata fie cu pui, fie cu carne de porc, care este gatita cu ulei, sos de soia, otet si usturoi. Puteti gasi acest lucru in aproape fiecare restaurant si cantina filipinez.
Lechon
Faimosul lechon (porc prajit intreg) este in realitate porcul la protap intalnit la noi. Desigur, ei il condimenteaza diferit, dar totul depinde de gust si preferinte. La fel ca si in cazul nostru, adesea este gatit in timpul zilei de nastere a cuiva, a unei petreceri locale sau a unor ocazii speciale.
Kinilaw
Versiunea filipineza de ceviche este usoara, delicioasa si este servita cu multe variatii diferite. In esenta, sunt bucati crude de peste sau creveti marinati in otet, lime, ceapa si chili.
Boodle Fight
O boodle fight este locul in care aveti gramezi de peste la gratar, carne de porc la gratar, legume si orez asezate pe frunze de banana in timp ce va „luptati” prin masa, mancand cu mainile goale.
Sinigang
O supa acra care poate fi gatita fie cu carne de porc, creveti sau peste. Aceasta supa usoara si este gatita cu multe tipuri diferite de legume, iar de obicei se foloseste tamarind.
Sinigang este una dintre mancarurile mele filipineze preferate si este masa perfecta pentru ziua ploioasa.
Sisig
Un „pulutan” popular (barchow), care este adesea asociat cu o bere San Miguel, sisig ofera un delicios gust! Facuta din obrazul unui porc, sisig este carne tocata care este fiarta, apoi preparata la gratar. Servita pe o farfurie fierbinte cu o multime de ardei iute si adesea un ou, aceasta masa crocanta este perfecta cu o bere rece ca gheata. Desi suna ciudat, sisig este o adevarata incantare filipineza.
Inihaw
De fiecare data cand mergi intr-o excursie pe insula, poti fi sigur de un lucru. Va fi un picnic cu gratar! Denumit cu drag in Filipine inihaw (la gratar), acest stil nativ de a savura mancarea este o dovada a cat de simple pot fi mancarea. De obicei compus dintr-o varietate de fructe de mare, pui sau porc (liempo), inihaw-ul dvs. este de obicei servit cu niste sos de orez si soia, tei local si ardei iute.
Cel mai bine te-ai bucurat cand stai pe o plaja undeva! Fotografia de mai jos se numeste Boodle Fight. Aici aveti toate mancarurile la gratar asezate pe frunze de banana si fiecare om este pentru sine in timp ce mancati cu mainile goale. Aceasta este o adevarata experienta culinara filipineza si este o incercare in timp ce se afla in tara.
Bulalo
O ciorba bogata, facuta cu cozi de vita si maduva osoasa, asociata cu varza, porumb si o multime de alte legume. Topirea in gura a bunatatii acestei supe o face aproape irezistibila. Unele restaurante servesc chiar o varianta crocanta de bulalo.
Lumpia
Versiunea filipineza a unui rulou de primavara, lumpia are multe soiuri. Lumpia este adesea umpluta fie cu legume, fie cu carne si este un bun insotitor la mese. Favoritul meu este totusi lumpia proaspata, care este o pauza buna de la toate mesele prajite! Lumpia proaspata este un fel de mancare burrito umplut cu legume, servit cu un sos dulce si alune zdrobite.
Mese de mic dejun Silog
Oriunde te duci, pentru micul dejun vei observa multe lucruri diferite, cum ar fi tapsilog (carne de vita), tocilog (carne de porc dulce), hotsilog (carnati), bangsilog (peste) servite pentru micul dejun. In esenta, este orezul cu usturoi servit cu un fel de carne, acoperit cu un ou. Cura perfecta pentru mahmureala care poate fi consumata in orice moment al zilei!