Un sens giratoriu subacvatic cu tematica acvatica, primul din lume, se afla sub Oceanul Atlantic si leaga doua dintre Insulele Feroe. Structura, realizata din stanca naturala si decorata de artistul feroez Trondur Patursson, seamana cu o meduza si este iluminata cu lumini verzi si albastre.
Rotund, in forma de meduza, rondul se afla la capatul unui tunel de 11 km numit Eysturoyartunnilin, care leaga doua dintre cele mai populate insule din Insulele Feroe . Liderii locali spera ca aceasta legatura va ajuta la incurajarea turismului la sfarsitul pandemiei. Durata calatoriei intre capitala Torshavn si Runavik va fi redusa de la peste o ora (64 minute) la doar 16 minute. Calatoria de la Torshavn la Klaksvik va fi scurtata de la 68 de minute la 36, potrivit companiei din spatele proiectului. De asemenea, rondul pare sa devina o atractie turistica deplina, fotografiile proiectului fiind distribuite pe retelele de socializare.
Constructia tunelului a inceput in 2016 si a fost inaugurata oficial pe 19 decembrie. Un alt tunel de o lungime similara se va deschide in 2023, marcand sfarsitul celui mai mare proiect de infrastructura construit vreodata in tara. Cea mai adanca parte a tunelului este la 187m sub nivelul marii. Masinile vor fi taxate cu 75 de coroane daneze (aproximativ 10 euro) drept taxa pentru calatoria cu sens unic, in timp ce navetistii vor putea plati un abonament anual.
Insulele Feroe indepartate si salbatice sunt un arhipelag cu 18 insulite la jumatatea distantei dintre Norvegia si Islanda si sunt un teritoriu autonom al Danemarcei. In fiecare aprilie, Insulele Feroe sunt inchise pentru intretinere, deoarece localnicii gazduiesc 100 de „voluntari” care lucreaza la repararea traseelor de drumetii, la reconstruirea movilelor de piatra si la conservarea peisajelor naturale uimitoare.