Cand spui ghid turistic, la ce te gandesti? La acea persoana care respecta un traseu, alaturi de un grup organizat, in cadrul unui city-break sau al unui sejur, ori la o carte, care contine toate informatiile necesare vacantei tale? Indiferent de sensul ghidului turistic, existenta acestuia este extrem de benefica.
Ghid turistic – avantaje
Daca ne referim la ghid turistic ca la o persoana, afla ca este cineva special instruit sa iti prezinte istoria si detaliile inedite despre obiectivele pe care urmeaza sa le vizitezi. Rolul sau este acela de a conduce si de a organiza grupul, un fel de profesor pe care toti participantii excursiei il asculta cu drag.
Ghizii sunt asigurati de agentiile de turism, insa si tu poti deveni un ghid turistic daca urmezi o scoala de profil si treci examenul necesar pentru a practica. Ai nevoie de cunostinte vaste in materie de geografie, istorie, si, bineinteles, orientare in spatiu. Un bun organizator si un lider innascut este un ghid turistic excelent!
Daca ne referim, in schimb, la ghidul turistic ca la acel carnetel/ carte, care contine informatii despre obeictive turistice, ore de vizita, tarife si diverse tips & tricks pentru o vacanta reusita, afla ca si acela este de mare ajutor. Indiferent de cat research ai face inainte de concediu, stii si tu ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Tocmai de aceea, iti recomandam sa ahcizitionezi un ghid turistic pentru destinatia pe care urmeaza sa o vizitezi.
Marele avantaj al ghidurilor turistice este ca sunt diponibile in diferite marimi si limbi, ceea ce le face usor de parcurs. Au dimensiuni mici, perfecte pentru a fi purtate in buzunar si nici nu costa foarte mult. Poti oricand sa verifici anticariatele pentru a gasi oferte imbatabile la ghidurile turistice si esti gata de plecat in vacanta!
Tu ce crezi? Ai plecat vreodata in vacanta cu un ghid? Cum a fost?