Majoritatea iubitorilor de muzica, dar si de calatorii, se intreaba acelasi lucru: Ce se intampla cu festivalurile? Vara este anotimpul in care intreg teritoriul Romaniei, si nu numai, este impanzit de concerte in aer liber, evenimente si mai ales, festivaluri de muzica.
Festivalurile au devenit extrem de populare, anual adunand zeci, chiar sute de mii de participanti. Romani de pretutindeni, precum si straini, se unesc in fata acelorasi scene pe timpul verii, pentru a-i asculta pe artistii favoriti. Acest lucru ajuta enorm de mult industria turistica, hotelurile fiind extrem de solicitate. De asemenea, punctele de interes ale oraselor, sau ale zonelor rurale in care au loc festivalurile, se bucura de un numar tot mai mare de turisti, in perioada verii.
Ce se intampla cu festivalurile?
Insa la intrebarea ce se va intampla cu festivalurile verii nu avem inca un raspuns concret. Festivaluri internaitonale mari, precum Coachella, s-au amanat deja, insa nu se stie daca se va ajunge si la anulare. In cazul tarii noastre, toate concertele din perioada martie-mai s-au anulat, insa festivalurile incep abia in iulie. Desi mai este destul timp, autoritatile, expertii, dar si fanii, sunt din ce in ce mai sceptici.
In prezent, singurul mod prin care putem lupta cu coronavirusul este distantarea sociala. Nu avem voie sa ne parasim locuintele fara o declaratie pe propria raspundere in care sa explicam motivul deplasarii, iar participarea la un festival pare un gand destul de indepartat.
Se considera deja ca majoritatea festivalurilor romanesti din aceasta vara vor fi amanate, sau chiar anulate, urmand ca cei care au achizitionat bilete sa primeasca refund, ori sa poata folosi biletele pentru editia viitoare. Este o lovitura grea pentru fani, dar si pentru artisti si organizatroii de evenimente, noua pandemie afectand foarte multe industrii.
In incheiere, indiferent de ceea ce se va intampla cu festivalurile, trebuie sa retinem ca cel mai bine este sa stam in casa.